Boeing 737 MAX 8 Tallinna lennujaamas

Võib-olla on neid olnud ka varem, aga täna maandub Tallinna lennujaamas 2 MAX8 lennukit (Turkish ja LOT). Seejuures huvitav, et LOT üle pika aja suuremat sorti lennukiga Tallinnas. Põnev on veel ka see, et Frankfurdist maandub täna üle pika aja 3 lendu. Nature is healing.

Nature is healing indeed :) Mu kodu jääb kesklinnas täpselt ühe lennukoridori teele ja maanduvaid lennukeid on viimasel ajal kohe rohkesti.

Aga muidu jäi just silma, et see LOTi Varssav-Tallinn lend, mis pidi Boeing 737 Max 8 olema, tõusis küll Varssavis õhku, kuid seejärel maandus tagasi Varssavis. Flightradar näitab, et lend on diverted tagasi Varssavisse.

Siit ka küsimus - kas keegi on viimasel ajal MAX 8-ga lennanud? Kuidas oli - miskit erinevust tajuda vms?

Ma ise olen MAX 8-ga lennanud vist äkki kaks korda, enne kui need ground´iti - TUI Belgium lennuga Brüsselist Tiranasse ja LOTi lennuga Varssavist Brüsselisse (äkki ka tagasi, seda enam ei mäleta...). TUI lend oli 2018.a oktoobri alguses, paar nädalat enne LionAir´i õnnetust. LOTi lend aga oli vahetult pärast LionAir´i õnnetust ja mäletan veel, et õhkutõusmine oli kuidagi imelik - nagu rõhuvahetust oleks tavapärasest rohkem tunda. Siis muidugi polnud veel midagi teada sellest MAX 8 tüüpveast jt. Aga see on meeles, et kirjutasin toona mehele - et näed, lendan LOTi uue lennukiga, ja siis peale lendu jutustasin, et õhkutõusmisel oli tavapärasest teistmoodi / veider (?) tunne. Kuidagi jäi see meelde, eriti kuna toona lendasin oma 100 lendu aastas ja see õhkutõus oli kuidagi "teistmoodi".

0
1

Frankfurt - Tallinn lendudel tundub jah olevat viimasel ajal väga hea täituvus. Valdavalt enamus lennud A321 lennukitega võrreldes A319/320 lennukitega, mis lendavad sellel liinil tavaliselt.

0
0

Olen ka see õnnelik, kel lennukoridor otse akna taga, saan maanduvaid lennukeid üsna lähedalt imetleda. Lahkuvad lennukid käivad üle maja, aga kõrgemalt. 

Õhkutõus Airbusiga on võrreldes Boeinguga hulga vagasem, igatsen seda võimsa reaktiivmootori tõmmet, millega Boeing end maast lahti veab. Aga kui piisavalt kallutamist ja pöördeid saab, kõlbab Airbus ka :)

2
0
Lennupakkumised
Reisikaaslased